Tratarea acneei

Acneea este o problemă delicată, care frustrează 80-90% din tinerii adolescenți. După această perioadă de tumult hormonal frecvența scade la 50%, urmând ca după vârsta de 40 de ani, doar 5% din populație să se mai confrunte cu ea. Totuși, e un pic cam lungă așteptarea până la vârsta de 40 de ani; dacă ești o femeie care te îngrijești, care ții la tine și la sănătatea ta, înseamnă că nu îți e tocmai ușor să tolerezi prezența aceneei pe tenul tău.

Fiind o afecțiune care poate afecta stima de sine, primii la care tindem să apelăm sunt medicii dermatologi. Ei ne vor da tratamente antibiotice și ne vor îndruma spre achiziția unor produse de îngrijire comerciale din farmacii. La Cherry Beauty Lounge însă am auzit de atât de multe ori de protocolul ăsta încât ne este greu să îi mai acordăm credit. Noi avem o abordare mai nouă, revoluționară chiar. Și folosim în special 2 arme: IPL-SPL și produse de la FrHaut si PBSerum. Această gamă de produse se remarcă în primul rând prin procesul de fabricare, care este unul biotehnologic: substanțele folosite imită ADN-ul uman, astfel încât corpul nostru le recunoaște ca fiind parte integrantă și le acceptă cu mai multă ușurință. În plus, un alt mare atu sunt fiolele folosite de noi, care, prin procesul de liofilizare, reușesc să păstreze 100% din activitatea substanțelor pe care le conțin – adică aceste substanțe le păstrăm în vid, pentru a nu compromite activitatea lor. Pentru o înțelegere mai facilă a aceea ce înseamnă acest lucru gândește-te la cremele pe care le cumperi din farmacie și care, prin procesul de ambalare și conservare își pierd calitățile, astfel încât tu ajungi să cumperi o cremă cu vitamina C, care conține substanță activă de abia 5-10%. Produsele FrHaut și PBSerum nu o să le găsești în comerț și nici în farmacii pentru că sunt produse de nișă, create special pentru a fi distribuite în centre exclusiviste, special pentru clienții care vor un upgrade la produsele marketate și distribuite în toate farmaciile.

IPL este o altă modalitate de a trata acneea. Doctorii nu îți spun despre ea fiindcă nu se încadrează neapărat în domeniul lor; dacă mergi la doctor, primești doctorii și tratamente care sunt de competența lor. Dar dacă ai fost deja la unul sau mai mulți doctori și tot nu ai reușit să rezolvi problema acneei, îți recomandăm să ne faci o vizită și te asigurăm că nu vei pleca de la noi cu o listă lungă de medicamente; asta fiindcă 40% din bacteriile de acnee sunt rezistente la antibioticele orale. Știai asta?

Se cunoaște deja de ceva timp faptul că acneea este defapt o afecțiune foto-sensibilă, iar lumina albastră a fost demonstrată că distruge bacteriile ce o cauzează, pe când lungimile de undă în infraroșu vizează glandele sebacee. Numai sistemul IPL poate livra lungimi de undă care vizează atât bacteriile cât și glandele sebacee. Astfel, prin sistemul IPL-SPL, pe lângă distrugerea bacteriei care provoacă acneea (care este defapt o bacterie de la suprafața pielii), vom mai obține și lezarea și contractarea glandelor sebacee, reducând astfel substanțial producția de sebum. De asemenea, porii tăi vor fi micșorați în urma tratamentului.

Aparatul pe care îl folosim noi pentru această procedură se numește EXILITE și este produs de cea mai mare firmă producătpare de aparatură medicală din Europa. Terapiile efectuate cu acesta au fost supuse la nenumărate teste în laboratoare independente tocmai pentru a-i demonstra eficiența și non-invazivitatea.